ЄC та Білорусь посилили взаємні санкції

Європейський союз затвердив санкції проти білоруських чиновників, у списку яких відсутній не визнаний низкою держав президент Олександр Лукашенко. МЗС Білорусі заявило, що країна запровадить власні санкції проти ЄС.

в Офіційному журналі ЄС опублікували перелік 40 білоруських чиновників, яких Євросоюз вважає причетними до фальсифікацій на президентських виборах, передає "Еспресо.Захід". 

Зокрема, у санкційному списку опинились міністр внутрішніх справ Юрій Караєв, низка його заступників, командувач Внутрішніх військ Хазалбек Атабеков, командувач мінського ОМОНу Дмитро Балаба та представники ЦВК.

Санкції затвердили після того, як лідерам ЄС пізно вночі 1 жовтня вдалось узгодити деталі їхнього запровадження. Вони передбачають замороження активів і заборону на в’їзд до країн ЄС. При цьому відсутність у санкційному списку Олександра Лукашенка пояснили бажанням зберегти можливість врегулювання кризи шляхом діалогу.

У відповідь на дії Євросоюзу Міністерство закордонних справ Білорусі заявило про введення власних санкцій проти ЄС, які передбачають заборону на в’їзд до країни. Зокрема, у відомстві назвали європейські санкції "каральними заходами" та попередили, що подібні дії з боку ЄС можуть призвести до "ще серйозніших наслідків", зокрема, виходу Білорусі зі спільних програм і проєктів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал