В Івано-Франківську відкрили музей спорту

Кросівки, одяг, медалі, пояси та інші спортивні експонати - в Івано-Франківську відкрили музей спорту.

Про це повідомляє Суспільне, передає "Еспресо.Захід". 

Музей облаштували до 80-річчя коледжу фізичного виховання. На першій спортивній експозиції представили речі учасників олімпіад, призерів чемпіонатів Європи та України.

Один з ініціаторів створення музею, викладач Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Михайло Верес розповів, що зараз працюють над тим, щоб заклад отримав офіційний статус. Експозицію планують постійно оновлювати.

"На сьогоднішній день ми, наприклад, маємо три футболки випускників коледжу, які є гравцями зібрної команди України з футзалу. Ми маємо футболку Яремчука, в якій він грав за збірну України. Є номери, під якими виступала Тетяна Ляхович на Олімпійських іграх. Маємо, наприклад, книжку Тараса Франка, яка не видавалася. Маємо кросівки, в яких бігав на Олімпійських іграх Сергій Осович", - розповів Михайло Верес.

Фото: Суспільне Карпати

Майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка світу та Європи серед юніорів та учасниця Олімпійських ігор в Афінах Неля Непорадна говорить, що тренувалася зі своїми кумирами - Сергієм Осовичем та Романом Вірастюком.

"Тут відбулося моє становлення як спортсменки, як особистості. І для мене дуже приємно, що сьогодні тут відкривається такий музей слави. Студенти тут побачать, хто де навчався, чого досягали студенти у той час. Це допоможе їм досягати успіху", - зазначила Неля Непорадна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал