У Львові ОТГ отримали гранти для розвитку соціальних послуг

Упродовж 2020 року в області тривала навчально-грантова програма "Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в ОТГ"

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 2 жовтня, у Львові нагородили громади-переможці, які отримали грант у розмірі 100 тисяч гривень на створення нової соціальної послуги у своїй громаді.

Упродовж 2020 року в області тривала навчально-грантова програма "Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в ОТГ" для 6 громад Львівської області (також у проєкті брала участь одна громада з Тернопільської області – Саранчуківська ОТГ). Гранти розподілили так:

Важливою умовою отримання гранта було те, що громада має підтримувати існування послуги щонайменше протягом трьох років. Директорка департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталія Кузяк зазначила, що нині ці громади є одними з перших, які впроваджують соціальні послуги на місцях.

Рудківська ОТГ змагалася з проєктом "Простір дитячого та підліткового розвитку", що передбачає створення простору для всебічного та гармонійного розвитку дітей і підлітків з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Підберізцівська ОТГ розробила проєкт родинний центр "SVITLO" – надання послуг психологічної підтримки, навчальними, культурними та виховними заходами, для сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Новокалинівська ОТГ створила проєкт "Діджиталізація перерв – яскраво, сучасно, активно!", завдяки якому функціонуватиме інтерактивне середовище для учнів з відпочинковою зоною та розвитковими засобами.

Крім цього, до конкурсу допустили Саранчуківську ОТГ (Тернопільська область) з проєктом "Центр дозвілля та просвітництва для людей поважного віку". Метою діяльності Центру є адаптація покоління людей старшого віку до сучасного суспільного життя. Однією із можливостей буде організація туристичних поїздок та екскурсій.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.