У Чорнобильській зоні проклали перший веломаршрут

Загальна протяжність маршруту – понад 45 кілометрів.

Державне агентство України з питань управління зоною відчуження розробило перший веломаршрут, який проходитиме територією зони відчуження. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів, передає "Еспресо.Захід".

Загальна протяжність маршруту сягатиме понад 45 кілометрів. Він пролягає від КПП "Зелений мис" через села Куповате, Опачичі, Оташів та Плютовище.

"Ми сподіваємося, що веломаршрут дозволить відвідувачам зони відчуження побачити унікальний світ Чорнобильського Заповідника. Зупинитися у колишніх населених пунктах, які багато років приваблюють відвідувачів своєю самобутністю", – наголошує заступник голови Держагентства Максим Шевчук.

Під час розробки маршруту здійснили технічні проїзди веломаршрутом, щоб зафіксувати усі функціональні та топографічні особливості.

Проїхатися маршрутом можна буде лише у складі групи та у супроводі двох осіб.

Для зупинок у мальовничих куточках уже розпочали облаштування спеціальних місць. Роботи з удосконалення та покращення велотреку для комфорту відвідувачів зони відчуження продовжуються.

Окрім того, перед затвердженням маршруту провели радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП "Екоцентр", контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал