"Ремонт вулиці Бандери – це «потьомкінська дєрєвня» Садового", – Олег Синютка звернувся до правоохоронців

Народний депутат України, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка звернувся до правоохоронних органів з вимогою втрутитися в ситуацію щодо ймовірної корупції під час реконструкції вулиць у Львові.

Відповідну заяву він озвучив під час пресконференції "Ремонт вулиці Бандери: закорковане місто та де закопана «доля»".

Олег Синютка запросив журналістів, щоб звернути увагу на безлад, наругу над львів’янами й корупцію під час ремонтів доріг, які проводить чинна львівська влада.

Він розповів про історію проєкту ремонту вулиці Степана Бандери й наголосив на тому, що міська влада двічі збрехала: перший раз – про терміни, а другий – про вартість ремонтних робіт.

"Остаточно роботи з ремонту вулиці Бандери виконуватиме ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за понад 209 мільйонів гривень (6 мільйонів 400 тисяч євро). Підрядник має відремонтувати всю частину вулиці протяжністю 1 км 50 м. Вартість дуже висока", – зазначив народний депутат.

Він пригадав, що 2011 року в рамках співпраці міста з Європейським банком реконструкції та розвитку капітально реконструювали вулиці Коновальця – Мельника – Чупринки, які є суміжними з вулицею Бандери.

"Було виконано увесь комплекс робіт, із заміною інженерних комунікацій, заміною трамвайних шляхів, заміною дорожнього покриття, ремонтом тротуарів на відрізку 1400 метрів. Вартість робіт становила 4,5 мільйона євро. Отже, за один кілометр – 3,2 мільйона євро. Тобто вдвічі дешевше, ніж планують витратити на ремонт вулиці Степана Бандери", – наголосив Синютка.

"З 2011 року курс гривні впав майже втричі, натомість собівартість дорожніх робіт у євро по суті не змінилася. Тому потрібно поставити запитання: в чому причина різкого збільшення вартості ремонту? Де тут закопана і чия «доля»?" – запитує він.

Синютка також нагадав, що в кінці минулого року Садовий заявляв, що роботи триватимуть 5-6 місяців, натомість сьогодні їх заплановано на 9 місяців. Але не відомо, чи цього терміну буде дотримано.

Тому народний депутат закликав негайно вирішувати проблему.

"Зі свого боку як народний депутат України я звертаюся до правоохоронних органів з вимогою втрутитися в цю ситуацію, яка безпосередньо впливає на життя міста, його економіку, на безпеку і здоров’я львів’ян. Прокуратура має вивчити процес прийняття рішень міською владою на всіх її етапах", – зазначив кандидат на посаду голови Львівської ОТГ і запевнив, що після приходу до влади гарантує максимальне сприяння правоохоронним органам у виявленні правди.