Понад 600 рекрутів з Львівщини планують призвати на військову службу

Область призиває до армії менше осіб, аніж навесні.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 2 жовтня, відбувся брифінг Львівського обласного військового комісаріату. Голова обласної призовної комісії Тарас Грень та військовий комісар Львівщини, полковник Олександр Тіщенко розповіли про особливості осіннього призову, який триватиме до грудня включно.

До армії повинні піти 632 особи з Львівщини. З них до Збройних сил ідуть 343, до Нацгвардії – 244, до Державної прикордонної служби – 20, до Державної служби спеціального транспорту – 25. Також призвуть 30 офіцерів. Загалом область призиває на 160 людей менше, ніж навесні.

"Планове завдання в районах сформоване, всі готові. Збірний пункт до призову в умовах пандемії ми облаштували. Люди забезпечені всіма індивідуальними засобами захисту. Якщо ми будемо в "червоній" зоні, то маємо транспорт, який привозитиме призовників", – каже Олександр Тіщенко.

Усім призовникам робитимуть ІФА-тести. Вони визначатимуть, чи є в крові антитіла.

"Перша складова частина, яка ілюструє призов, – це самостійне бажання громадян служити. Друга – матеріально-технічне забезпечення та організація в умовах пандемії. Зусилля спрямовані на забезпечення санітарно-гігієнічних норм", – говорить Тарас Грень.

Олександр Тіщенко зазначає, що найгірші показники з призову є у Львівському районі. Добровільно приходять лише перші 20 осіб: "Чомусь Львів не дає таких результатів. Тут вони найгірші. Призовників доводиться ловити на роботах, на підприємствах. Наголошую, що строковики служать лише на мирних теренах. 70% з них служить біля дому".

Попри це спікери зазначають, що сподіваюся на вдалий призов і виконання плану. Оскільки весною Львівщина показала добрі результати й кампанію завершили на два тижні раніше.

Нагадаємо, що 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов на строкову службу в армії. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, усього відправленню у війська підлягають 13 570 осіб.