Для ВІЛ-позитивних дітей на Львівщині запустили Мобільну клініку

Відтепер адресно можна допомогти дітям, які цього потребують.

Фонд Олени Пінчук спільно з онлайн-сервісом виклику авто UKLON запускають "Мобільну клініку для ВІЛ-позитивних дітей" у Львівській області. Це перша в Україні соціальна колаборація, коли онлайн-сервіс авто використовують замість коштовних інвестицій з придбання та утримання автівок. Головна мета роботи мобільних клінік – бути ближче до дітей зі статусом ВІЛ, що потребують уваги лікарів та соціальних працівників. Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід". 

"У світі немає жодної країни, яка могла б забезпечити та покрити всі потреби осіб, хворих на СНІД. Тому благодійні організації відіграють надзвичайно важливу роль у цій боротьбі. Вони будують навіть свої стратегії, щоб допомогти громаді. Користуючись нагодою, дякую партнерам та людям, які вміють правильно ставити завдання та писати проєкти, що в подальшому збережуть не одне життя і принесуть користь в майбутньому", – наголосила директорка Західнохідного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця.

Як повідомила директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська, проєкт надзвичайно важливий, адже тепер адресно можна доставити медичну, соціальну, психологічну допомогу дітям, які це потребують.

Зазначимо, проєкт Фонду Олени Пінчук "Мобільні клініки" стартував ще 2009 року. До 2014 року п’ять мобільних клінік надали допомогу майже 6 тисячам ВІЛ-позитивних дітей у тих регіонах, які найбільше постраждали від епідемії ВІЛ/СНІДу. Наразі в проєкті працює лише дві мобільні клініки (у Дніпропетровській області та в Києві, що охоплює близько 10 областей, серед яких Львівська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал