В одному з храмів на Львівщині виставлять мощі святого Івана Павла ІІ

Частинка волосся святого папи перебуватиме у храмі Святої Трійці (РКЦ) у селі Нижанковичі Старосамбірського району. Мощі привезуть у суботу, 3 жовтня, на храмовий празник.

Про це  розповів настоятель храму отець Гжегож, передає "Еспресо.Захід".

"Цієї суботи і нашій парафії відразу кілька радісних подій. Ми нарешті освятимо пам’ятник святому Івану Павлові ІІ. Його спорудили паломники з Польщі, які полюбляли приїздити до нашого храму, часто говорили, що відчувають тут духовне заспокоєння і в якийсь момент дійшли до висновку, що тут бракує саме Івана Павла ІІ. Вони і зробили пам’ятник двометрової висоти, а з п’єдесталом - цілих три метри. Доповнить це дійство те, що візит архієпископа Львівського Мечислава Мокшицького, який передасть нам мощі святого. Це будуть мощі першого класу - волосся", - розповів "Еспресо.Захід" настоятель храму отець Гжегож.

Храм Святої Трійці у Нижанковичах має титул санктуарія вже понад 10 років, тут часто бувають паломники не лише з Польщі.

"Чимало паломників приїздять до нас помолитися за дар материнства. Маємо у нашій книзі записів багато відгуків, коли пари просили дитину в святого і отримували відповідь на свої молитви. Іван Павло ІІ є заступником родини. Думаю, саме тому його так люблять. Мощі покликані нагадувати нам, щоб ми не забули, що Іван Павло ІІ з нами перебуває", – каже настоятель.

Мощі перебуватимуть у храмі Святої Трійці у Нижанковичах постійно, їх помістять поблизу вівтаря. Поклонитися реліквії зможе кожен бажаючий. У неділю Літургію служать по обіді. Храм відчинений щосуботи, у будні краще телефонувати отцю-настоятелю за номером: 096 714 86 04.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал: https://t.me/espreso_zahid