У Франківську відновила роботу одна з найбільших в Україні медичних бібліотек

Після тривалої перерви запрацювала обласна наукова медична бібліотека.

Після тривалої перерви в Івано-Франківську запрацювала обласна наукова медична бібліотека. Це одна з найбільших книгозбірень наукової літератури в Україні. А ще в січні її працівники прощались зі своєю роботою, йдеться у сюжеті івано-франківського обласного телебачення "Галичина".

На початку року розгорівся скандал щодо подальшого існування медичної бібліотеки, люди залишись без роботи.

"Нас хотіли об’єднати з Центром громадського здоров’я, хотіли повністю ліквідувати, казали писати акти на списання літератури. Ніхто нам іншого приміщення не давав. Всі працівники були розраховані 20 січня", – розповідає директорка обласної наукової медичної бібліотеки Анна Сідлярчук.

Завідувачка відділом обслуговування Ірина Турчин додала, що багато лікарів, які їхали у зону бойових дій, приходили в бібліотеку і цікавились питаннями щодо травматології. Зараз, у час пандемії, збільшився інтерес до інфекційних хворіб.

Однак медична спільнота відстояла своїх і після тривалої паузи бібліотека знову відчинилась та ще й поповнила свій фонд літературними новинками на 50 тисяч гривень. Відтак, вдалось закупити дороговартісні книги, якими давно цікавились відвідувачі бібліотеки.

Додамо, Івано-Франківська обласна наукова медична бібліотека працює уже 75-й рік, а її книжковий фонд налічує понад 235 тисяч примірників.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал