Під час будівництва сиротинця на Львівщині посадовець привласнив понад 760 тисяч гривень

Підозрюваний підписав неправдиві відомості про завершення робіт.

Про це інформує поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Поліціянти встановили, що під час будівництва дитячого будинку в місті Радехів, посадовець завдав державі збитків на суму більш ніж 760 тисяч гривень. Слідчі повідомили 62-річному мешканцю Київської області про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний перебував на посаді директора одного з підприємств. Він підписав та завірив акти приймання виконаних будівельних робіт, у які внесли неправдиві відомості щодо обсягів  виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів під час будівництва дитячого будинку сімейного типу у місті Радехів.

Згідно з інформацією на сайті державних закупівель Prozorro вартість будівництва становила 1 094 233 грн. Зводило дитячий будинок з грудня 2017 по грудень 2018-го ТОВ "Захист Будівельних Конструкцій". Youcontrol інформує, що це київська компанія і має 23 види діяльності. Її власником є Мончунскас Кестутіс.

Зараз триває досудове розслідування. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику – позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал