Голову Українського лікарського товариства у Львові Олега Дуду нагородили орденом «Гордість медицини»

Нагородження відбулося сьогодні, 1 жовтня, під час урочистостей з нагоди початку XVIII Конґресу Світової Федерації Українських Лікарських Товариств (СФУЛТ).

Про це повідомили на сайті УЛТ у Львові, передає "Еспресо.Захід".

Президент Українського медичного клубу Іван Сорока оголосив про нагородження орденом "Гордість медицини" за розбудову охорони здоров’я України, визначні особисті досягнення у лікуванні, науково-практичній і просвітницькій діяльності голову Українського лікарського товариства у Львові Олега Дуду та заступника голови правління ВУЛТ, голови правління Одеської крайової організації Миколу Тищука.

Нагадаємо, у Львові сьогодні стартував 18-й Конґрес Світової Федерації Українських Лікарських Товариств. Відкриття міжнародного форуму лікарів відбулося у Дзеркальній залі Львівської опери. Саме цього дня, 1 жовтня, 110 років тому було засноване Українське Лікарське Товариство у Львові.

Конґрес триватиме до суботи, 3 жовтня. За словами голови СФУЛТ-США Роксоляни Горбової, раніше його проводили у різних містах України – Львові, Харкові, Луганську, Одесі тощо. Цього року через пандемію COVID-19 наукові симпозіуми, пленарні засідання та круглі столи вперше пройдуть у форматі онлайн.

Участь у міжнародному форумі беруть 700 лікарів з України та 10 українських лікарів, які очолюють осередки федерації за кордоном.

Світова Федерація Українських Лікарських Товариств об’єднує лікарів-вихідців з України по цілому світу. Як розповів на відкритті Конґресу голова Українського лікарського товариства Північної Америки Петро Ленчур, організація була заснована у 1977 році з ініціативи лікарів-вихідців з України, які на той час проживали і працювали у США та Канаді. Саме ж Українське лікарське товариство Північної Америки постало у 1950 році.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал