Добриво зі сміття: у Львові компостують органічні відходи

Упродовж вересня до львівського комунального підприємства "Зелене місто" надійшло 152 тонни органічних відходів.

Про це інформує Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

У ЛКП "Зелене місто" повідомляють, що у місті встановили 131 контейнер для збору органіки. Переглянути, де вони розташовані, можна за покликанням. У спеціальні баки коричневого кольору можна приносити такі відходи: залишки сирих овочів і фруктів, шкаралупу сирих яєць, заварку від чаю, скошену траву, зів'ялі квіти. Не можна викидати пакети для сміття, кульки, тетрапак; тверді побутові відходи.

У коментарі для "Еспресо.Захід" у "Зеленому місті" розповідають: "Наразі на компостувальний майданчик ЛКП "Зелене місто" привозять органічні відходи три перевізники – "ГрінЕра", "Ековей" та "Львівспецкомунтранс". Вони доставляють харчові відходи зібрані від мешканців і бізнесу окремим автомобілем у міру їх накопичення. Ринок "Шувар" також долучився до роздільного збору органіки і постачає нам свої відходи самостійно. А ще ми приймаємо садові відходи (листя, гілля, щепа)".

Зазначають, що компост, який утворюється на компостувальному майданчику, всі охочі можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства: "Наразі компост беруть мешканці Львова, деякі громадські організації для удобрення рослин, які ростуть на клумбах і агропідприємства. Зокрема, підприємство "Західний Буг", яке забрало в нас близько 80 тонн добрива".

Станція компостування розпочала свою роботу у Львові цьогоріч в січні. Припиняти роботу не має на меті. У ЛКП "Зелене місто" також кажуть, що органічні відходи у Львові компостуватимуть на постійній основі.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові розпочала роботу станція компостування органічних відходів. Містяни з початку року мали можливість принести на компостування харчові та садові відходи. До того ж у травні стартував пілотний проєкт із розміщення спеціальних контейнерів для збору органіки біля деяких ОСББ, закладів харчування і торгівлі міста.  Мешканці, які мають бажання долучитись до сортування органіки, можуть звертатись до перевізників, які надають послуги з поводження з ТПВ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал