Понад шість тисяч пачок сигарет хотіли вивезти з України буковинські контрабандисти

Втрати "пачкарів" сягають близько 250 тисяч гривень.

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, минулої доби прикордонникам відділу "Фальків" вдалося позбавити "пачкарів" чергової партії сигарет. На слід порушників прикордонників вивів службовий собака. Контрабандисти уже були за парканом і прямували у бік кордону, де на них чекали спільники, коли їх помітили працівники Держприкордонслужби, передає "Еспресо.Захід".           

При спробі затримати правопорушників, військовослужбовці здійснили декілька попереджувальних пострілів, проте зловмисники не одразу покидали свої ноші, як це вони роблять зазвичай, а намагалися разом із ними втекти. Однак, за перших кілька десятків кроків правопорушники зрозуміли, що їм цього зробити не вдасться, а тому покинули товар, розкидавши його по місцевості. Врешті прикордонникам Чернівецького загону знадобилося близько години, щоб зібрати всі покинуті пакунки.

Як пізніше з’ясувалося, чоловіки намагалися перемістити до сусідньої Румунії 6340 пачок сигарет марки "Ашима". За попередньою оцінкою, втрати "пачкарів" сягають близько 250 тисяч гривень.