Кабмін ухвалив план впровадження 5G в Україні

Кабінет Міністрів ухвалив проєкт розпорядження "Про впровадження плану заходів щодо підвищення якості послуг рухомого (мобільного) зв'язку на 2020-2022 роки".

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання, передає Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою, метою розпорядження є забезпечення проведення заходів, спрямованих на підвищення якості мобільного зв'язку.

У тексті розпорядження йдеться, що план передбачає впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг дзвінків, SMS та доступу до Інтернету в межах мобільного зв'язку.

Так, у І кварталі 2021 року передбачається затвердження оновленого переліку показників якості мобільного зв'язку. Цей перелік буде доповнено такими показниками, як середня швидкість передавання та приймання даних, час затримки між пакетами відправлення та приймання, варіація затримки пакетів, втрата пакетів, час очікування відповіді фахівця інформаційно-довідкового обслуговування мобільного оператора із встановленням граничних нормованих рівнів.

Крім того, у 2021-2022 роках планується переклад і прийняття як національний європейських стандартів ETSI, які є необхідними для впровадження технології 5G.