На львівському летовищі встановили нове обладнання для навігації літаків

Тепер авіадиспетчери Львівського регіонального підрозділу "Украероруху" використовуватимуть сучасну іспанську систему як основну, замість старішої вітчизняної "Роксолани".

Про це повідомляє "Украерорух" на своїй Facebook-сторінці, інформує "Еспресо.Захід".

Авіадиспетчери Львівського регіонального підрозділу "Украероруху" почали використовувати, як основну, сучасну автоматизовану систему керування повітряним рухом виробництва Indra.

"Ця система має широкий набір функцій, необхідних для якісного обслуговування повітряного руху, що дозволить, зокрема, впровадити регіональний повітряний простір вільних маршрутів (Free Routes Airspace) між суміжними центрами організації повітряного руху країн-сусідів і в подальшому забезпечить 5 миль горизонтального ешелонування. А система "Роксолана", на якій львівські фахівці працювали досі, використовуватиметься надалі як резервна", – зазначив керівник Украероруху Андрій Ярмак..

Нове обладнання виробництва Indra було встановлене у Львові цього року, успішно пройшло приймальні випробування у квітні, а в червні Украерорух отримав сертифікат Державної авіаційної служби України на придатність до використання цієї системи.

Автоматизовані системи керування повітряним рухом провідного виробника обладнання «Indra Sistemas S.A» (Іспанія) вже працюють у підрозділах Украероруху в Дніпрі та Харкові.