Для порятунку дитини з COVID-19 зголосилися здати кров понад 40 львів’ян

Завдяки небайдужим львів’янам трирічна дівчинка, яка все ще перебуває на штучній вентиляції легень через важку полісегментарну пневмонію, спричинену COVID-19, сьогодні отримала кров і тромбоконцентрат, необхідні для подальшого лікування.

Про це "Еспресо.Захід" розповіли у Львівському обласному центрі крові.

"До нас звернулося 24 чоловіки для того, щоб допомогти маленькій пацієнтці з ОХМАТДИТу. 23 з них сьогодні уже здали кров і ще один чоловік здав кров на тромбоконцентрат. Тож ми сьогодні відправили всі необхідні матеріали для порятунку дівчинки. Цього має повністю вистачити на 5-6 днів лікування дитини", - розповів "Еспресо.Захід" завідувач відділу комплектації донорських кадрів Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль.

Ще троє чоловіків є у резерві обласного центру служби крові у випадку, якби не вистачило крові і її препаратів.

"Для допомоги трирічній дитини з коронавірусом зголосилося здати кров понад 40 людей. Це просто рекорд у нас! Ми скоригували цю цифру, адже немає такої великої потреби у IV+ групі крові, її не так часто потребують лікарні, не будемо виливати. Тож наразі крові вистачає. Дякуємо всім небайдужим людям, які швидко відреагували і зголосилися", - каже Ігор Горбаль.

Нагадаємо, 3-річній дівчинці з Львівщини, яку через коронавірус підключили до апарата ШВЛ, необхідно було терміново перелити кров. Це перший випадок на Львівщині, коли дитину через ускладнення COVID-19 довелося підключити до апарата штучної вентиляції легень.