Ректор Львівського університету ветмедицини отримав звання Doctor Honoris Causa Люблінського природничого університету

Вперше в історії України закордонний вищий навчальний заклад присвоїв титул Doctor Honoris Causa в галузі ветеринарної медицини українському вченому – професору, ректору Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького Володимиру Стибелю.

Про це "Еспресо.Захід" повідомили у пресслужбі закладу.

Ця подія, за звичних обставин, мала б відбутися у Люблінському природничому університеті. Однак, через пандемію, все відбулося завдяки телемосту, в якому взяли участь сенат Природничого університету у м.Люблін і вчена рада університету. А цього тижня з Любліна до Львова надійшла бандероль з дипломом Doctor Honoris Causa, книга про професора, видана вченими Люблінського природничого університету, та численні привітання від польських  колег.

Ректор Природничого університету у м.Люблін  Зігмунд Літвінчук,  розповідаючи про досягнення ректора університету Володимира Стибеля,  високо оцінив його доробок, як вченого, керівника і людини.  А професор Станіслав Вінярчик  зазначив, що  “ректор Володимир Стибель — це та людина, яка відкрила двері ветеринарним лікарям України в Європу”.

Загалом історія всіх польських природничих і ветеринарних університетів розпочалась з відділу ветеринарної медицини у Львівському університеті. Тому Люблінський природничий університет, зокрема ветеринарний факультет, є спадкоємцем інтелектуального та наукового доробку довоєнного періоду ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького.  Однак сьогодні налагоджена добра співпраця між обома вишами  та обмін науковими досягненнями.

Для ректора Володимира Стибеля це вже друге визнання з боку польських вчених. Перший титул  Почесного професора Вроцлавського природничого університету ректор отримав у 2018 році.