Форум ветеранок відбувся у Львові

Кілька десятків жінок, котрі воювали на Сході, з усієї України зібралися у Львові, аби поділитися проблемами, що спіткали їх у мирному житті.

На події побувала й журналістка "Еспресо.Захід".

Куліш, святковий торт, цікаві івенти та дискусії. Протягом двох днів у Львові кілька десятків ветеранок з усієї України зібралися, аби разом поділитися проблемами та поговорити про наболіле.

Зустрітися зі своїми подругами на форумі прийшла Вікторія Ткач на псевдо "Сметана". Бойовий шлях почала ще з Майдану. А у 2015 році поповнила лави бойових медиків на Сході України. Під час російсько-української війни навчала цивільне населення, в тому числі й дітей, рятувати своє життя і своїх близьких. Також надавала допомогу на різних етапах евакуації. Дівчина ще досі за потреби їздить на передову. Лише влітку повернулася. У розмові з журналісткою "Еспресо.Захід" каже, що після чергового повернення з передової переїхала до Львова, але не могла влаштуватися в місті. Саме у ветеранському просторі дуже допомогли їй та підтримали. Тож тепер з радістю приїздить сюди.

"Великою цінністю в житті людей, котрих об’єднала якась справа, є вміння триматися на зв’язку, підтримувати один одного у справах і починаннях. Зібратися з тими, з ким на одній хвилі — завжди спонукає до дій та сміливих ідей. Такі зустрічі надають сил, на майбутнє".

Протягом двох днів ветеранки мали змогу цікаво провести свій час. Виліплювали шоколадних левів, малювали спільну картину із соціальним ательє, яка в майбутньому стане принтом для унікальних хустин. Загалом на форумі були три дискусійні панелі — лідерство, самореалізація та репродуктивне здоров’я. Саме на здоров’ї організаторки ставлять найбільший акцент.

За словами керівниці ветеранського простору "ReHub" Марії Петришин для дівчат важливе спілкування, і форум став доброгою нагодою для цього. Жіночий ветеранський простір забезпечував приїжджих житлом та харчуванням. Марія Петришин зазначає, чимало благодійників допомогли ініціативу втілити в життя.

"Львів молодець, - наголошує Марія Петришин. - Я пишаюся командою до якої належу. Важливо підтримати цю ідею, щоб жінки об’єдналися, мати спільну ідею та ціль. Львів вкотре показав, що ми є волонтерським осередком, який може організувати жіночий простір для надання допомоги".