Дощ не завадив: на Львівщині фінішував традиційний веломарафон "Львівська сотка"

Через карантин довелось організувати групові старти замість масового.

Цього року до участі у марафоні зареєструвались 600 велосипедистів-аматорів з усієї України, повідомили у Львівській обласній адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Щоправда, через негоду деякі учасники вирішили не стартувати.

Як зізнався "Еспресо.Захід" голова громадської організації "Вестр Роуд Сайклінг Анатолій Сосніцький, він і сам до кінця не був впевнений, чи стартуватиме. "Я всім казав: якщо буде дощ, не поїду. Але десь за годину до старту таки вирішив взяти участь у марафоні. Було важко: дощ, холодно, дорога мокра. Коли фінішував, у мене уже губи посиніли", - поділився враження велосипедист. Він, до слова, фінішував другим. Переміг багаторазовий переможець в перегонах серед велосипедистів-аматорів Віктор Гузов.

Велоперегони "Львіська сотка" організовує громадська організація "Львівський Велоклуб" з 2010-му році. А з  2018-го року змагання, окрім весняних перегонів започаткували також осінній марафон “Львівська сотка. Осінь”. Осінні перегони відрізняються тим, що більшість спортсменів перебувають на піку форми.  Традиційно велосипедисти стартують на площі Ринок, а фінішують у селі Жирівка Пустомитівського району.