У Львові можна безкоштовно оцифрувати домашні кіноплівки

Копії цих матеріалів залишаться у Міському медіаархіві.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

З нагоди Міжнародного дня домашнього кіно у Міському медіаархіві триватимуть традиційні дні відкритих дверей. Відтак львів'яни, які принесуть до 1 жовтня до центру Міської історії домашні записи на 8 мм та 16 мм зможуть їх безкоштовно оцифрувати. Копії цих матеріалів стануть частиною Міського медіаархіву, а відібрані матеріали можна буде переглянути під час Дня домашнього кіно у жовтні. 

"Йдеться не про відеокасети, на які знімали у 90-х, а про кіноплівки. У 60—70 хх були досить популярні аматорські кіноапарати. Подекуди на них знімали навіть у середині 90-хх. Як свідчить практика попередніх років, львів'яни мають чимало таких домашніх записів. Часто люди їх переглядають вперше тільки після того, як їх оцифрували, - розповів керівник Міського медіаархіву Олександр Маханець. – Колись у Львові був цілий рух кіноаматорів, тож нерідко до нас окрім сімейних зйомок приносять і аматорські фільми тих часів. Наприклад, відомий скрипаль Володимир Дуда приніс плівки зі своїм маленьким сином (нині теж музикантом), і записи з філармонії, і навіть аматорські комедійні фільми. Дехто фільмував політичні події. Тож на цих плівках – історія міста з приватного погляду".

Щоб дізнатись деталі щодо оцифрування домашніх відеозаписів, пишіть керівнику Олександру Маханцю на адресу: o.makhanets@lvivcenter.org, або ж завітайте до офісу за адресою вул. Ак. Богомольця, 6.