На Закарпатті викрили злочинну групу, яка переправляла нелегалів з Росії до ЄС

Учасникам угруповання загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це інформує поліція Закарпатської області, передає "Еспресо.Захід".

Поліціянти викрили групу зловмисників, які нелегально переправляли людей через кордон. Загалом до угруповання входили сім осіб, серед яких жителі Закарпаття та Луганської області. Організатором злочинної схеми є мешканець села Грушево Тячівського району. До незаконної діяльності чоловік залучив ще шістьох осіб, серед яких чітко розподілив ролі. Одні транспортували іноземців з території Росії до прикордонних зон з Європою на Закарпатті. Інші – забезпечували утримання до моменту переправи та безпосередньо організовували перетин кордону. Також поліцейські задокументували кілька невдалих спроб зловмисників перемістити нелегальних мігрантів до Румунії.

Правоохоронці вже повідомили про підозру чотирьом фігурантам справи за статтею 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Їм загрожує позбавлення волі до семи років. Також готують підозру для інших трьох учасників угруповання. У поліції зазначають, що вже встановили особу росіянина, який сприяв транспортуванню нелегалів з Росії до України.

Додамо, що у помешканнях фігурантів справи на території Закарпаття та Луганщини слідчі провели одночасно 12 обшуків та вилучили речові докази. Зокрема, вилучили зброю та речовини, схожі на наркотичні. Зараз триває досудове розслідування.