Львівщина витратила офіційно понад 400 млн грн на боротьбу з коронавірусом

У місцевих бюджетах області на запобігання поширенню COVID-19 та лікування передбачено 472,8 млн гривень

Зміст

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, передає "Еспресо.Захід".

Так, в обласному бюджеті на боротьбу з коронавірусом заплановано 153,3 млн грн, бюджетах міст обласного значення – 246 млн грн, районних бюджетах та бюджетах  об’єднаних територіальних громад –  49 млн грн та 24,5 млн грн відповідно. За вісім місяців використано 400,7 млн гривень.

За ці кошти проведено доплати до заробітної плати працівникам, які надають медичну допомогу хворим, забезпечено їх підвезення до місць роботи, виплачено матеріальну допомогу медичним працівникам, які захворіли на коронавірус, придбано медичне обладнання, дезінфікуючі та стерилізаційні засоби, діагностичні набори та витратні матеріали, проведено інші видатки, необхідні для функціонування медичних закладів, задіяних для госпіталізації осіб, хворих  на COVID-19.

  • Нагадаємо, як заявляв голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, із 66 млрд грн за 6 місяців роботи спеціалізованого фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками, медицина Львівщини нічого не отримала. Хоча мала б отримати за рік більше ніж 4 млрд грн.