Авіакомпанія Windrose отримала дозвіл на регулярне авіасполучення Київ–Ужгород

Польоти можуть відбуватися сім разів на тиждень.

Відповідний наказ, який є в розпорядженні порталу "У відпустку", голова Державіаслужби підписав 23 вересня, інформує "Еспресо.Захід".

Наявність такого дозволу поки не означає відкриття рейсів, але, зважаючи на політику компанії Windrose, яка розвиває мережу внутрішніх авіаперевезень, це цілком можливе найближчим часом. Квитків на сайті Windrose поки що немає.

Згідно з документом, авіакомпанія зможе виконувати 7 рейсів на тиждень.

Як повідомлялося, вчора, 24 серпня, під час візиту Володимира Зеленського до Словаччини було підписано угоду, що дозволить відновити функціонування міжнародного аеропорту "Ужгород". Вона чекала на підпис більше двох місяців, відколи усі формальності були погоджені урядами двох країн.

На підставі цієї міжурядової угоди відновлюється співпраця України та Словацької Республіки в галузі аеронавігації, яка була призупинена через закінчення у 2016 році терміну дії попередньої такої угоди.

Як повідомив "Украерорух", аеропорт "Ужгород" розташований у гірській місцевості таким чином, що злітно-посадкова смуга закінчується на україно-словацькому кордоні, а зліт і посадка тут можливі тільки з боку Словацької Республіки, із входженням у повітряний простір Європейського Союзу. Керувати польотами в якому може лише провайдер аеронавігаційного обслуговування, сертифікований Агентством ЄС із безпеки аеронавігації (EASA). "Украерорух" отримав відповідний сертифікат у 2018 році і має право обслуговувати повітряний рух у частині повітряного простору Словаччини, оскільки діяльність національного провайдера відповідає європейським нормам.