Затримали "на гарячому": на Рівненщині викрили старателів

Затримані чинили опір правоохоронцям.

Про це інформує прокуратура Рівненської області, передає "Еспресо.Захід".

Правоохоронці викрили на "клондайках" Рівненської області 15 осіб, які незаконно видобували бурштин-сирець із використанням мотопомп та іншого спеціального обладнання.

23 вересня працівники Рівненської обласної прокуратури й УСБУ в області провели невідкладні слідчі дії в місцях незаконного видобутку бурштину: на територіях державного лісового фонду поблизу сіл Будимля Дубровицького району та Старе Село Рокитнівського району.

Під час огляду місця події, крім 15 старателів, правоохоронці виявили та вилучили 10 мотопомп, понад 20 кг "сонячного каменю", а також інші знаряддя, призначені для незаконного промислу.

Місцеві мешканці після завершення слідчих дій чинили опір правоохоронцям і не давали вивезти обладнання. За цим фактом наразі розв’язують питання про початок досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 342 КК України. За це загрожує штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 грн), або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців. А вже за незаконний видобуток бурштину порушникам загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.