Забув задекларувати: галицькі митники виявили понад тонну взуття та сумок

"Секонд-хенд" везли з Великої Британії у Закарпаття

Про це повідомляє пресслужба Галицької митниці, передає "Еспресо.Захід".

У пункті пропуску "Рава-Руська – Гребенне", що на польсько-українському кордоні на Львівщині, митники затримали вантажний автомобіль, яким ввозили вживаний одяг для одного з підприємств Закарпаття. Відповідно до документів, що їх подав водій до митного контролю, в автомобілі перевозили 21 тонну одягу. Однак під час митного огляду серед вказаного товару працівники митниці виявили ще 1030 кг взуття та майже 200 кг сумок, що були у вжитку.

Інформації ані про взуття, ані про сумки у товаросупровідних документах не було. Тобто представник компанії з Великої Британії подав як підставу для переміщення товару документи, що містять неправдиві відомості щодо їх кількості, вартості та найменування. Такі дії мають ознаки порушень митних правил, передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено. Його вартість встановлять додатково. Справу скерують до суду.

Нагадаємо, раніше у пункті пропуску "Краковець-Корчова" працівники Галицької митниці виявили понад дві сотні парфумованих наборів, які також намагалися перевезти без відповідно оформлених документів.