У Тернополі покинуті авто вивезуть на арештмайданчик

А їхніх власників розшукуватиме спеціальна комісія.

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення створити спеціальну робочу групу, яка займатиметься демонтажем покинутих і забутих автомобілів у Тернополі. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

За словами міського голова Сергія Надала, від мешканців Тернополя до міської ради неодноразово надходили звернення щодо покинутих автомобілів. Такі авто створюють незручність для обслуговуючих організацій, коли ті надають послуги з утримання будинку, а також усім мешканцям будинку.

"Відтепер у Тернополі створена спеціальна комісія, яка виявлятиме такі автомобілі, виконуватиме всі дії для встановлення власника та зобов’язання його забрати транспортний засіб. У разі, якщо ці дії не допоможуть, такі автомобілі евакуюватимуть на арештмайданчик міста Тернополя", – додав Сергій Надал.

Тернополяни можуть повідомляти про покинуті автомобілі муніципальну інспекцію за номером телефону.

На "Гарячу лінію" Львівської міської ради також постійно надходять звернення щодо покинутих автомобілів. Однак у міськраді кажуть, що не можуть займатися розшуком власників, тож скеровують їх до поліції. У поліції також розводять руками.

"Забирати на арештмайданчик можна лише автомобілі, причетні до скоєння злочину або якщо вони перешкоджають руху. Те, що авто довго стоїть на одному місці, не є правопорушенням. Відтак законних підстав вилучати ці авто поліція не має", – зазначила речниця Патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.