У чернівецьких тролейбусах почали тестувати Bluetooth-систему

У місті впроваджують іще один безготівковий спосіб оплати проїзду замість купівлі паперових квитків.

Про це йдеться на facebook-сторінці Чернівецького тролейбусного управління, передає "Еспресо.Захід".

"Уже восени цього року всі пасажири тролейбусів зможуть сплачувати за проїзд безконтактно, в тому числі й за допомогою мобільного додатку EasyWallet. Це дуже зручно, а головне – безпечно під час епідемії коронавірусу. Пасажиру не потрібно шукати паперові гроші, а достатньо завантажити додаток EasyWallet на смартфон, зареєструватися, ввімкнути Bluetooth та сплатити за проїзд. Датчики, встановлені в середині салону, зчитають інформацію та з легкістю здійснять оплату" – зазначив заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк.

Підтвердження про купівлю квитка одразу приходить на телефон пасажира і його можна показати на екрані, тож контролер легко зможе перевірити, чи здійснено оплату. Додатково валідувати квиток не потрібно.

Перераховуючи переваги такої системи, СЕО та співвласник фінтех-компанії EasyPay Олексій Авраменко зауважив не лише очевидні, як-то зниження ризику захворюваності з огляду на відсутність готівки чи можливість відстежити пасажиропотік. За його словами, сплата за проїзд через додаток значно підвищує рівень фінансової грамотності населення. "Так, статистика EasyPay доводить, що пасажири, які сплачують за проїзд безготівково, з часом починають використовувати технологічні платіжні засоби і для інших платежів", – каже Олексій Авраменко.

До слова, новим користувачам додатку в рамках програми з популяризації культури Bluetooth-платежів у громадському транспорті Чернівців компанія даруємо по 5 безкоштовних квитків на проїзд у громадському транспорті.

Зазначимо, у Львові також є низка способів безконтактної оплати проїзду в громадському електротранспорті. Крім можливості сплачувати за допомогою Bluetooth, львів’яни можуть оплатити проїзд в електротранспорті через SMS або через QR-коди (для власників додатку Приват24). Окрім того, від 22 вересня можна безготівково оплачувати проїзд в автобусах маршруту № 3а.