Львівський "Охматдит" отримав два сучасні апарати УЗД за кошти ЄС

Лікарня виграла грант від Євросоюзу.

Два новенькі американські апарати УЗД General Electric сьогодні запрацювали у львівському "Охматдиті". Лікарня виграла грант від Євросоюзу, і у його рамках отримала нову діагностичну техніку, передає "Еспресо.Захід".

"Ми отримали два апарати УЗД – стаціонарний і портативний. Вартість стаціонарного апарату – 840 тис. гривень, переносного – 790 тис. гривень. Це дуже хороша техніка. На цих апаратах можна виконувати дуже різні обстеження – органів черевної порожнини, грудну клітку, нейросонографію, тобто обстежувати голову", – розповів "Еспресо.Захід" заступник директора Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" із хірургічної частини Богдан Мальований.

Апарати уже встигли випробувати – сьогодні лікарі "Охматдиту" провели на них перші обстеження.

"Оновлення діагностичної техніки стало можливим, адже наша лікарня перемогла у проєкті Євросоюзу з транскордонного співробітництва, він скерований на підтримку малоінвазивної хірургії. "Охматдит" отримає майже 605 тисяч євро на створення нової операційної і обладнання для неї. Зараз триває ремонт операційної. Це буде співфінансування – 90% коштів виділяє Євросоюз і 10% – Львівська обласна рада. Облрада також уже купила нам найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів – такий, як Ілон Маск показував. Це найсучасніша техніка сьогодні. Невдовзі його введуть в експлуатацію", – розповів Богдан Мальований.

Проєкт ЄС реалізують до 2021 року.