3-річна дівчинка з Львівщини, яку через COVID-19 під’єднали до ШВЛ, перестала виділяти вірус

Результат другого ПЛР-тест, який провели дитині, виявився негативним. Однак медики досі оцінюють стан дитини як вкрай важкий.

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" повідомила завідувачка відділення анестезіології Львівської обласної клінічної дитячої лікарні "Охматдит" Віра Приймакова.

Перший тест дівчинці провели 14 вересня. Тоді результат виявився позитивним. Батьки – здорові, коронавірусу в них немає. Де могла заразитися їхня донька – не знають. 

Від початку пандемії в "Охматдит" із діагнозом "COVID-19" госпіталізували понад 80 дітей, але це – перший випадок на Львівщині, коли дитину довелося під’єднувати до апарата штучної вентиляції легень.

За словами Віри Приймакової, у перші дні хвороби в дівчинки спостерігалися лише катаральні явища, але вже незабаром її стан різко погіршився. Батьки відразу звернулися по медичну допомогу.

Спершу дитину госпіталізували в Миколаївську центральну районну лікарню, а вже звідти реанімобілем доправили у Львівський "Охматдит". Лікарі діагностували в маленької пацієнтки двобічну полісегментарну пневмонію. Через те, що розвинулася дихальна й серцева недостатність, дівчинку довелося підключити до ШВЛ. Як зазначають медики, до COVID-19 вона ні на що серйозне не хворіла, але часто застуджувалася.

На респіраторній підтримці дитина перебуває вже десять днів.