Золото бойків. На Українському Дикому Заході влаштовують цікаві історичні квести

На території Новоміської ОТГ Старосамбірського району Львівщини вже два роки реалізується проєкт "Cowboyky: Український Дикий Захід".

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Одними з перших на мандрівку за "золотом бойків" рушили четвертокласники з Давидова Пустомитівського району Львівської області – разом з учителькою безстрашно поїхали підкорювати простори Українського Дикого Заходу. 

Суворий рейнджер Дмитро Якимець з важкою рушницею супроводжував групу юних ковбоїв до місцевої шерифки та її помічника. До початку квесту дітей відвезли кінною бричкою, стилізованою під роки колонізації Дикого Заходу. У ковбойському парку, обладнаному біля с. Нове Місто, на дітей чекали веселі пригоди. Спершу школярів згуртували змагання з "миття" золота, яке потім разом зважували на спеціальних терезах. Лише назбиравши достатню кількість цінного металу можна було викупити пропуск до наступного етапу квесту. Діти справилися швидко, адже на них чекало наступне випробування – кожен спробував себе у ролі стрільця в ковбойському тирі. Додавало малечі ентузіазму й те, що за поцілену мішень можна було отримати підказку до наступного завдання.

Команди навчилися орієнтуватися на мапі та відвідали у межах квесту головні історичні пам'ятки села – ратушу початку ХХ ст. у стилі модерн та сусідній готичний костел XV ст. Школярі встигли навіть побути індіанцями, одягнувши для цього спеціальні костюми та зробивши фото на згадку.

Після ситного ковбойського обіду на школярів чекала екскурсія до сироварні "Молочне ранчо", яка розташована у сусідньому селі Нижня Вовча. Її власник, Василь Медведюх, розповів дітям, як виготовляють домашній сир та вершки на сучасному обладнанні, дав можливість подивитися, як готується продукт.

На великому відкритому подвір'ї, у затишних дерев'яних альтанках на школярів чекала смачна дегустація – різні види сиру та ніжний домашній сирник на десерт.

Діти залишились задоволеними пригодами та повезли додому власноруч здобуті золоті монети, а дехто ще й домашній сир та вершки, щоб поласувати удома з батьками.

Фото Віталія Пономарьова