Волонтери, активісти і лікарі: "ВАРТА" затвердила списки кандидатів на місцеві вибори

На пост міського голови Львова від партії балотуватиметься Ігор Зінкевич.

Про це "Еспресо.Захід" поінформували в пресслужбі політичної сили.

Політична партія "ВАРТА" під час Львівської обласної конференції затвердила списки кандидатів, що братимуть участь у місцевих виборах у Львові та Львівській області – до рад різних рівнів. Також делегати підтримали кандидування керівника ГО "Варта-1" Ігоря Зінкевича в міські голови Львова.

Список кандидатів до Львівської обласної ради очолила Наталія Шелестак – громадська діячка, керівниця ГО "Варта-700", співзасновниця ГО "Форпост Львів" і благодійного фонду "Чужих дітей не буває". До слова, вона також балотується до Львівської міської ради.

Також у списку:

Роман Городечний – підприємець, співзасновник ТОВ "Метро капітал", генеральний директор ТОВ "Універсал інжиніринг". Також він – відомий альпініст, став першим львів’янином, що підкорив Еверест, а нещодавно підняв прапор Львова на горі Арарат.

Роман Пукаляк – заслужений лікар України, директор Львівського обласного клінічного діагностичного центру.

Софія Кащевська – завідувачка дитячого відділення Львівської обласної інфекційної лікарні.

Андрій Котельник – відомий спортсмен, чемпіон світу з боксу, президент іменного благодійного фонду та Академії боксу

Марія Кісельова – лікарка-педіатр, неонатолог, завідувачка кафедри педіатрії і неонатології факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Назар Коваль – громадський діяч із Жовківщини.

Омелян Синенький – лікар, завідувач ревматологічним відділенням Львівської обласної клінічної лікарні.

Маріанна Вільшинська – до лютого цього року працювала у Львівській обласній адміністрації – на посаді керівниці апарату, також була заступницею голови ЛОДА. Ще раніше очолювала загально-організаційний відділ Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради та працювала у КП "Адміністративно-технічне управління".

Юрій Турянський – економіст, юрист. У 2014 році певний час очолював Львівську облдержадміністрацію у статусі тимчасового виконувача обов'язків. Голова Відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області. Фахівець у галузі конституційного права.

Список партії "ВАРТА" у Львівську міську раду очолив керівник "Народної Самооборони" Львівщини і чинний депутат ЛМР Валерій Веремчук.

Також у списку:

Юрій Мартинюк – волонтер та адвокат, заступник керівника "Народної самооборони" Львівщини, колишній депутат Львівської міської ради, також свого часу був керівником Львівської міської організації партії УДАР.

Наталія Шелестак – очолює список "ВАРТИ" до Львівської обласної ради.

Ігор Зінкевич – керівник ГО «Варта-1», депутат ЛМР, кандидат від партії "ВАРТА" на пост міського голови Львова.

Неля Васюта – керівниця одного з найбільших у Західній Україні волонтерських осередків – Центру допомоги сім’ям учасників АТО.

Орест Печенко – співзасновник "Народної самооборони Львівщини", ексдепутат Львівської міської ради та член виконавчого комітету Львівської міськради.

Артем Хмиз – співзасновник "Народної самооборони Львівщини", депутат Львівської міськради (УДАР), підприємець – йому, зокрема, належать "Майстерня карамелі" та паб "Дублін".

Ірина Оршак – юристка, депутатка Львівської міської ради від партії "Народний контроль".

Олена Халілова – громадська активістка, членкиня Громадської ради при управлінні освіти Львова.

Данило Коць – бізнесмен, є співзасновником низки підприємств. Серед них – сервіс прокату електросамокатів Easy у Львові та ТОВ "КМК АВТОДОР". Також сім'я Коць володіє сільськогосподарським бізнесом – ФГ "Барвінок лісовий".