Везли потягом: велетенська черепаха на ім'я Хаммер оселилася в Ужгороді

За словами власника тварини Олега Диби, це один із найбільших видів сухопутніх черепах. Хаммера до Ужгорода привезли з Києва.

13-річну черепаху привезли до Ужгорода цього тижня. Її власник Олег Диба купив її у Києві. А далі зі столиці йому передали тварину потягом. Називає черепаху Хаммер, передає "Суспільне".

"Це назва американського джипа – такого широкого, прохідного, який навіть військовики мають на озброєнні. От він нагадує дійсно Хаммера. Провідниця, коли їй сказали, що принесуть черепаху, подумала, що це буде маленька черепашка, а принесли величезну. Вона вночі випакувалася із сумки і походила по купе. Провідниця була в приємному шоці, але знала, що проблем не має бути. Черепаха жила в Києві приватно в людини, гуляла у дворі і паслася на травичці. Зараз буде в нас жити у приміщенні, але будемо виносити й на вулицю", – розповів Олег Диба.

За словами Олега Диби, це третя за розміром сухопутна черепаха. Хаммер ще має вирости. Середня тривалість його життя 70-80 років. Максимальна вага – до 100 кілограмів.

Черепаха харчується сухою травою, сіном, кульбабою, однак після годування у попередніх господарів проходить адаптаційний період, тому наразі їй ще дозволяють вживати овочі.

В екзотаріумі Олега Диби живуть п'ять видів черепах, віком від трьох до тринадцяти років. Охочі можуть побачити й інші екзотичні тварини.