На Львівщині розпочалися антитерористичні навчання

Масштабні тренування відбуваються на Яворівщині в умовах, максимально наближених до реальних із використанням спеціальної техніки.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Нині на Яворівщині розпочалися щорічні антитерористичні навчання. Проходять вони планово паралельно із масштабними українсько-американськими військовими навчаннями "Rapid Trident – 2020". Масштабні тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальності з використанням спеціальної техніки. Навчання проводить координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Фото: Яворівська РДА

"На окремих територіях можливе запровадження особливого режиму у тому числі обмеження, заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, - розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" перший заступник голови Яворівської РДА Віталій Дейнега.  - Мета навчань - локалізація так званих терористів, котрі нині існують в нас в районі. Під прикриттям працюють працівники Альфи. Вони виконують функції так званих прихованих терористів і відповідно завдання є їх вчасно знешкодити не дозволивши, щоб вони виконали свої задуми".

Фото: Яворівська РДА

По району вже розташовані блокпости, де перевірятимуть автівки, документи, пішоходів. Мешканців закликають обов’язково мати при собі документи. Особливий стан на Яворівщині триватиме до 24 вересня.