Медсестра з Львівщини вдруге заразилася коронавірусом

Зараз вона перебуває на амбулаторному лікуванні.

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" розповів в. о. головного лікаря КНП "Івано-Франківська районна лікарня" Микола Кудрич.

Медсестра працює у сімейній амбулаторії села Добростани, що в Яворівському районі Львівської області. В. о. головного лікаря зазначив, що його підлегла – "середнього віку".

Перший раз жінка занедужала у травні. Хвороба у неї мала легкий перебіг. У червні після негативного результату ПЛР-тесту медик повернулася на роботу, будучи переконаною, що вдруге вже не захворіє. Але у вересні знову відчула симптоми COVID-19. Цього разу прояви хвороби були більш вираженими - висока температура, кашель, втрата нюху. ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію вкотре виявився позитивним.

"Медсестра перебуває на амбулаторному лікуванні, - каже Микола Кудрич. - Підозрюю, що заразилася десь у побуті, адже ми кожного пацієнта, який до нас приходить, розцінюємо як людину, яка потенційно хворіє на COVID-19, тож використовуємо всі засоби індивідуального захисту. Але вийдіть на вулицю – одиниці ходять у масках. Святкують і весілля, і дні народження… Згідно з даними літератури, тривалість імунної пам'яті до COVID-19 становить від трьох до шести місяців. Вірус змінюється, мутує. Крім того, існує кілька його підтипів. Людина може спершу заразитися одним, а потім – іншим. Випадки повторного інфікування коронавірусом не поодинокі, але у нашому медзакладі це трапилося вперше".