У Луцькому зоопарку з’явилася нова пара з Львівщини – сервали

Тварин надали на перетримку з дружнього львівського звіринця "Лімпопо".

Про це розповіла "Суспільному" директорка зоопарку Людмила Денисенко, передає "Еспресо.Захід".

"Практика обміну тваринами між дружніми зоопарками не нова", - каже Людмила Денисенко. Зоопарки не мають можливості купити тварин, тому часто обмінюються. На таких умовах у Луцькому зоопарку вже 5 років живуть тигри.

Сервали потрапили до звіринцю через те, що був вільний вольєр, який підходив для цих тварин, тому вони тимчасово оселилися тут. Усі вольєри, які будуються у Луцькому звіринці за власно зароблені гроші, - розповідає директорка. Цього року планують збудувати новий вольєр для павичів.

Після приїзду тварини вже адаптували до нової оселі. Самець виходив зі сховку погуляти вольєром. Самка виходила вночі, оскільки ці тварини звикли вести нічний спосіб життя. Ссавці походять родом із Африки. У дикій природі сервали живуть серед боліт та очерету. Полюють на гризунів, птахів та жаб. Мають довгі ноги, великі вуха, та забарвлення, як у гепардів.

Сервали від їжі не відмовляються на новому місці проживання. Це хороша ознака, що їм тут комфортно, - каже Людмила Денисенко. До їхнього раціону входить - курятина та яловичина.

Тварини перебуватимуть у Луцьку впродовж 2-3 років.