На Львівщині кількість мільйонерів зросла втричі

Дохід понад мільйон гривень задекларували аж 283 жителі області.

Заробітна плата, продаж майна, спадщина та дарування. Саме такі види доходів найчастіше вказали у своїх деклараціях мільйонери. 283 особи, які задекларували мільйонні доходи, мають сплатити 70 млн грн податків з доходів фізичних осіб та дев'ять млн грн військового збору. Про це повідомили "Еспресо.Захід" у пресслужбі ДПС у Львівській області.

Дві третини мільйонерів мешкають у Львові. Решта – у Пустомитівському та Стрийському районах. До речі, торік мільйонерів на Львівщині було суттєво менше. У деклараціях, які подавали у 2019 році, лише 82 особи вказали понад мільйон гривень доходу.

Традиційно кампанія з декларування доходів за попередній рік триває до 1 травня. Цього року через карантин термін подання декларацій зсунули до 1 липня, а граничний термін сплати ПДФО та військового збору за результатами декларування – 30 вересня. У разі, коли фізична особа не задекларує отримані доходи, податкова приймає рішення про проведення перевірки та самостійно визначає суми податкових зобов'язань. Одночасно, вказане порушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми визначених податкових зобов'язань.

Загалом жителі Львівської області подали 14,6  тис. декларацій, у яких задекларували 3,6 млрд грн доходів, отриманих у 2019 році.