Буковинець намагався провезти через кордон колекційні дамські сумочки вартістю від 1,5 до 26 тисяч євро

Повертаючись на вихідних з Мілану, чернівчанин прихопив з собою колекційні сумочки преміум-брендів LOUIS VUITTON, ALESSANDRA RICH, JIL SANDER, ISABEL ETOILE, KHAITE, BALENCIAGA. Чоловік вирішив зекономити на сплаті податку, тож не декларував ці покупки.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці, передає "Еспресо.Захід".

26-річний мешканець Чернівців заїхав на митний пост "Тиса" на мікроавтобусі "Мерседес-Бенц". У червоному коридорі він вказав у декларації багаж з особистими речими, щоправда, не вказав точної кількості місць, усно заперечував наявність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню і оподаткуванню.

Але інспектори і прикордонники провели детальний огляд мікроавтобуса і виявили товари іноземного виробництва, які не були вказані в митній декларації і не заявлені усно.

У 32 картонних коробках молодик перевозив 50 пар жіночого і чоловічого взуття, 13 жіночих сумок, сережки ALESSANDRA RICH, застібку на волосся у вигляді банта, декоровану кристалами ALESSANDRA RICH, ланцюг на шию золотого кольору JIL SANDER, 16 пар чоловічих штанів, жіноче бавовняне  пальто ISABEL ETOILE, 7 жіночих курток в асортименті, жіночий плащ KHAITE, трикотажний светр VETEMENTS, чоловічий трикотажний  светр із натуральних волокон BALENCIAGA, сукню від ALEXANDRE VAUTHIER, спідницю BALENCIAGA, шерстяний джемпер з в’язаними рукавами OFF WHITE, трикотажний топ  Jacquemus, парфумовану туалетну воду LOUIS VUITTON з Франції.

Чернівчанин не визнав своєю власністю усі знахідки, зіславшись на те, що коробки передали йому малознайомі люди у Мілані для доставки за вказаною адресою.

Вартість частини знахідки відповідно до ярликів – 7910 євро. Це при тому, що згідно з митним законодавством дозволяється ввозити із-за кордону товару до 500 євро. Інша частина вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

До слова, в інтернеті, колекційні сумки вартують від 1,5 до 26 тисяч євро, а золотий ланцюжок з підвіскою – понад 30 тисяч гривень.

Прикордонники склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Колекційні речі вилучили до рішення суду.

Фото: пресслужба Закарпатської митниці