У Львові чергове нещастя: 10-річний хлопець випав з вікна

Дитина вчора ввечері випала з вікна квартири на 10 поверсі, що на вул. Інструментальній у Львові.

Про це пише Патрульна поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

У цей момент в помешканні перебували матір та 12-річна сестра. Хлопець був в кімнаті один. Внаслідок падіння з вікна він загинув.

За даними поліції Львівської області, близько 19:50 у Шевченківський відділ поліції надійшло повідомлення від перехожого про те, що на вулиці Інструментальній у Львові з вікна випала дитина. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції. Як встановили правоохоронці, 10-річний хлопчик випав з вікна другого поверху дворівневої квартири, яка була розташована,  відповідно, на 10 та 11 поверхах  багатоповерхівки. 


За фактом слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою «нещасний випадок».
Поліцейські встановлюють всі обставини події.  Досудове розслідування триває.

Це вже не перший випадок загибелі дітей через падіння з вікна цьогоріч.

Нагадаємо, 16 вересня у Львові 9-річна дівчинка випала з вікна дев'ятого поверху і загинула.

У поліції зазначають, що найпростіший і дешевий спосіб убезпечити представників підростаючого покоління — встановити на віконні конструкції блокатори.  Для дітей старшого віку такий спосіб захисту вже не буде настільки ефективним: п'ятирічний малюк запросто відсуне засувку.

Віконні блокатори, будучи пристроями найпростішого типу, не гарантують дитині повну безпеку. Більш серйозний захист — заміна звичайних віконних ручок на ручки із вбудованим замком.