Новим керівником Львівського теруправління ДБР став слідчий ГПУ, якого ловили за кермом Lexus на підпитку

Тоді він отримав адміністративне покарання та стягнення від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Про результати конкурсу повідомляє пресслужба ДБР, інформує "Еспресо.Захід".

"Конкурсною комісією № 14 з проведення конкурсу на зайняття посад працівників Державного бюро розслідувань за результатами голосування визначено переможців на вакантні посади директорів та заступників директорів територіальних управлінь Державного бюро розслідувань", - йдеться у повідомленні ДБР.

Директором Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, призначено Ляшко Руслана Володимировича.

Про Руслана Ляшко відомо, що він працював старшим слідчим в особливо важливих справах одіозного Управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке очолював Сергій Горбатюк.

У 2018 року Руслан Ляшко спійманли на підпитку за кермом елітної автівки Lexus. Тоді його визнали винним і присудили адміністративне покарання у вигляді штрафу. Тоді ж він навіть отримав покарання від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів: заборону на рік обіймати посади вищого рівня в прокуратурі. Рішення датоване 19 вересня 2018 року.

Аналізуючи декларації на сайті НАЗК, можна зробити висновок, що після цього випадку він перейшов на роботу у ДБР на посаду слідчого, а до того у 2018 році намагався потрапити у НАБУ на посаду заступника керівника відділу детективів.

Його заступниками став Стець Віталій Миколайович, який з моменту створення тер управління перебував на посаді заступника, а певний період – був виконуючим обов’язки директора. До того він працював керівником головного відділу управління СБУ у Львівській області.

Про Олега Трачук відомо лише те, що до того він працював у ГПУ начальником відділу та заступником начальника.

Відзначимо, що керівництво Львівського теруправління декілька разів змінювалось. Першим керівником був Віталій Стець, також з приставкою в. о. Зараз в. о директора є Роман Костишин

Нагадаємо, Львівське теруправління поширює свою діяльність на п'ять областей: Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську. Всього в Україні створено сім теруправлінь, які також зараз отримали своїх керівників.

У грудні 2019 року оновлена Верховна Рада зі скандалом перезавантажила ДБР, а фактично звільнила першого керівника львів’янина Романа Трубу, який ще досі оскаржує це рішення. Згодом було призначено нове керівництво. На даний момент на офіційній сторінці зазначено, що в. о. Директора є Олександр Соколов, а його заступники – Олександр Бабіков та Олексій Сухачов.