929-а річниця: Сьогодні Дрогобич, що на Львівщині, святкує День міста

Урочистості триватимуть три дні, 19-21 вересня, і відбудуться з дотриманням усіх карантинних заходів.

Про це йдеться у відео, розміщеному на сайті Дрогобицької міської ради, інформує "Еспресо.Захід".

"Чому ми все-таки вирішили святкувати День міста? Справа в тому, що вже два роки Дрогобич нічого не святкував. Торік незадовго до Дня міста Дрогобич пережив трагедію (у серпні минулого року тут обвалився житловий будинок, унаслідок чого загинули 8 осіб – ред.), і ми скасували всі святкові заходи. А в цьому році через пандемію COVID-19 будь-які заходи, як ви знаєте, були скасовані – і не тільки в Дрогобичі. Я, як лікар, розумію, що коронавірус з нами ще надовго. І ми маємо навчитися жити під час цієї пандемії, а не існувати. Життя – це не тільки робота, депресія і страх перед хворобою, життя – це коли ми радіємо кожній хвилині! ", – зазначив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Впродовж трьох днів на різних локаціях міста, головною з яких буде площа Ринок, проведуть фестиваль солі, ярмарок за участі медоварів та фермерів, майстер клас з гончарства, спортивну програму, театралізовані атракції, виварювання солі. З детальнішою програмою заходів можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, згідно з вчорашнім рішенням Державної комісії з ТЕБ і НС, Дрогобич віднесено до "жовтої зони" епідеміологічної небезпеки, що знімає майже всі карантинні обмеження.