Відчути атмосферу Нью-Йорка столітньої давнини

Оркестр ІNSO-Львів запрезентує шлягери Бродвею.

Про це інформує "Еспресо.Захід". 

Найдовша вулиця Нью-Йорка, що простягається через весь Мангеттен, Бронкс і далі через невеличкі містечка аж до Олбані, віртуально шириться аж до Львова. Принаймні, тут 23 вересня  у новій атмосферній локації Ennіo Event Square, що на вулиці Джерельній, запанує атмосфера Нью-Йорка 20-х років минулого століття. Оркестр ІNSO-Львів (цього вечора під диригуванням Юрія Бервецького та за участі знаних оперних солістів  Наталії Степаняк та Петра Радейка) виконає найвідоміші шлягери з  всесвітньовідомих бродвейських мюзиклів того часу.

Як розповів нам диригент Юрій Бервецький, що є водночас диригентом Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької і головним диригентом та художнім керівником симфонічного оркестру Оперної студії Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, у суспільстві існує стереотип, що бродвейська музика – це щось таке легковажне. Однак такий підхід дуже хибний, бо Бродвей завжди залучав до співпраці найкращих композиторів свого часу. Інакше кажучи, йдеться про серйозну симфонічну музику, яка зуміла здобути широке визнання не лише серед вузького кола професіоналів.

"Бродвей – це те, що ми пропустили, -- каже Юрій Бервецький, – бо колишній Радянський Союз Америку, а отже і її музику, не вітав, а відповідно ця музика залишилася для нас на узбіччі. Однак вона насправді прекрасна. Леонард Бернстайн, Джордж Гершвін, Ендрю Ллойд Вебер, інші – ці імена промовляють самі за себе. Відтак переді мною, як диригентом, стоїть завдання – чітко відчути американську культуру, енергетику і стилістику джазу, інші нюанси і це все  органічно з 'єднати. Іншими словами, проявити майстерність, уводячи джаз у плоть класичної музики".

Варте уваги, що це не вперше Юрій Бервецький виступає як диригент з ІNSO-Львів. Як варте уваги і те, що програму складуть шлягери, чимало з яких і сьогодні в ореолі слави.