У Львові починають реставрацію церкви Йосафата

Наразі буде розроблено проєкт ліквідації аварійних тріщин фундаменту та стіни.

Про це кореспонденту "Еспресо.Захід" розповіла Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

"У церкві в одному місці є аварійна ситуація – там тріщить стіна. Церква ще декілька років тому замовила проєктну документацію, вона зроблена (хоч і не в повному обсязі), але далі того не пішло. Відповідно, вона вже давно застаріла, а проблема так і не вирішена. Тому зараз ми спробуємо їм допомогти. Виглядає, що там в одному місці є залом фундаменту через підтікання. Потрапляння води зараз ліквідовано, то ж тепер треба дослідити, виготовити проєкт і починати ремонт", - повідомила чиновниця.

Вона розповіла, що наразі йдеться про дослідження та виготовлення проєкту, оскільки обсягу фінансування вистачить лише на це.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на виконкомі Львівської міської ради, про що повідомив Директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко:

"Сьогодні виконком Львівської міської ради прийняв рішення, яке передбачає проведення реставраційних робіт у Церкві св. свщмч. Йосафата у Львові на вул. Замарстинівській, 134-А.

Основі заплановані роботи: