Полковник з Буковини під час відпустки врятував дитину

Правоохоронець перебував у відпустці на Харківщині. Там він дізнався, що місцевий житель з психічними порушеннями забрав у матері 10-річну дівчинку. Поліцейський поїхав на місце події і допоміг співробітникам місцевої поліції врятувати дитину від озброєного зловмисника.

Полковник поліції Станіслав Степанов очолює Сторожинецький відділ поліції. Про ситуацію дізнався від товариша – місцевого посадовця. Той пояснив, що чоловік, який перебуває на обліку в лікаря-психіатра, забрав 10-річну дівчинку від матері, привіз до себе в село й відмовляється повертати. Коли співробітники поліції та соціальних служб приїхали за дитиною, порушник забарикадувався в будинку, погрожував ножем і поранив одного з правоохоронців, передає "Еспресо.Захід".  

Станіслав Степанов вирішив поїхати на місце події. Коли він пішов на перемовини з порушником, зрозумів, що чоловік неадекватний. "Я почув постріл і на мене посипалося розбите скло, – пригадує Станіслав Степанов. – Зрозумів, що ситуація небезпечна і потрібно якомога швидше рятувати дитину".

Правоохоронець продовжував спілкуватися з чоловіком через двері, відволікаючи його увагу. Товариш Станіслава скористався ситуацією і коли порушник на мить відволікся – забрав дівчинку через відчинене вікно.

Переконавшись, що дитина в безпеці, поліцейські відразу затримали зловмисника.

"Якщо ти поліцейський – то залишаєшся ним 24 години на добу. І не має значення – вихідний у тебе чи відпустка", – стверджує полковник.