Львів’янина засудили на 3 роки за те, що не вчасно з’явився на військову службу

Львів’янин, проходячи військову службу за контрактом, не з’явився вчасно на службу до військової частини А4267 у Луганській області.

Про це повідомляє Коломийський міськрайонний суд,  передає "Еспресо.Захід" .

Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення львів`янина за ч. 4 ст. 407 КК України (нез’явлення військовослужбовця  вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

 Під час судового розгляду справи встановлено, що 30 грудня 2018 року, військовослужбовець, проходячи військову службу за контрактом, не з’явився вчасно на службу до розташування військової частини військової частини А4267 (Луганська область, м. Сєверодонецьк), та перебував за місцем постійного проживання у Львівській області.

26 листопада 2019 військовослужбовець прибув до пункту постійного місця дислокації військової частини А4267 (м. Коломия). У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі. Пояснив, що дійсно не з’явився до місця дислокації через сімейні обставини, у вчиненому розкаявся, просив суворо його не карати.

 Вироком суду військовослужбовця визнано  винним та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України  звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік, із покладенням на нього обов'язків згідно ст. 76 КК України. Вирок законної сили не набрав.