Львів приєднується до програми "Нуль відходів"

Таке рішення ухвалили на виконкомі Львівської міської ради.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Заступник мера Андрій Москаленко зазначив, що мав зустрічі йобговорення у Львові з представниками організації "Zero waste". Керівниця ГО "Нуль відходів Львів" Ірина Миронова розповіла, що це дозволить економити кошти громади та мешканців міста на поводження з відходами: "Фактично, програма спрямована, щоб ми переглянули управління ресурсами і зменшити відходи".

У коментарі для "Еспресо.Захід" Ірина Миронова зазначила: "Програма "Нуль відходів" дуже широка. Це мережа міст Європи, яку координує європейська організація “Нуль відходів Європа”. До цієї програми входить понад 400 муніципалітетів. Дуже багато їх з Італії, але є й в Румунії, Німеччині тощо. Усіх поєднує зобов’язання рухатися в напрямі зменшення відходів, підвищення відсортованих відходів, роздільного збору органіки. Це відбувається у співпраці різних відділів, департаментів, громадських організацій і бізнесу. Розробляють різноманітні заходи, програми. Також передбачено створення наглядової ради, яка стежитиме за втіленням програми. Зараз Львів вирішив долучитися й надалі розроблятимемо різноманітні заходи".

Додамо, раніше ГО "Нуль відходів Львів" організовувала акцію "Липень без пластику", зустрічі щодо збору органіки та вторсировини та різноманітні просвітницькі події.

Раніше повідомляли, що львів’ян завтра, 19 вересня, кличуть на найбільше осіннє прибирання міста.

Довідка. 

"Zero Waste" – це рух, що об’єднує муніципалітети, міжнародні організації та місцеві "Zero Waste" ініціативи та активістів з метою поступового зменшення кількості відходів для підвищення сталості, економічної стійкості та соціальної згуртованості. Головна мета "Zero waste" полягає в тому, щоб перейти до циркулярного виду економіки, де сміття як такого не існує, а те, що називають сміттям, стає цінним ресурсом.