До Луцька з’їдуться українські та польські письменники на фестиваль "Фронтера"

Вже 2-4 жовтня Луцьк перетвориться на місто літератури, адже тоді відбудеться III Міжнародний літературний фестиваль "Фронтера".

Про це пише ВолиньPost, передає "Еспресо.Захід" 

Як повідомляють організатори, відбувався довгий процес перемовин щодо рішення, чи таки проводити дійство в досить нестабільний час.

"Коли наша команда отримала погодження від Українського культурного фонду щодо співфінансування "Фронтери", ми безумовно зраділи. Однак карантин вніс корективи і проект потрібно було перелаштовувати в онлайн формат. Так, з’явився ютуб-канал фестивалю, де від липня щотижня публікують відеорозмови про важливих для Луцька та Великої Волині персоналій, місця та події. Частина зйомок за участі відомих авторів та авторок відбудеться 2-4 жовтня. Ми вирішили не стримувати себе і паралельно із знімальним процесом організувати фестиваль. Ми знаємо, наскільки важливо зараз відновити живе "офлайнове" спілкування, презентувати книги, які вийшли в період карантину, відчути вже забуте емоційне піднесення від зустрічі з улюбленим письменником, а письменникові побачити очі свого читача", – прокоментувала ситуацію директорка фестивалю Елла Яцута.

Цьогоріч під час "Фронтери" презентують новий роман Софії Андрухович "Амадока" та Андрія Любки "Мур", відвідає фестиваль Остап Сливинський, Артем Полежака, Дмитро Лазуткін, Юрій Андрухович та інші.

Очікують під час фестивалю і авторів з Польщі: Мірослава Влеклого, автора бестселера "Ґарет Джонс. Людина, яка забагато знала" та абсолютної зірки польської літератури Яцека Денеля.

Також є попередні домовленості з білоруською письменницею Марією Мартисевич.

Цього року, у зв’язку з карантинними обмеженнями, під час фестивалю не буде "прогулянок містом" з події на подію. Кожного дня заходи відбуватимуться в одній локації, яка облаштована відповідно до вимог МОЗ.