COVID-19: на Львівщині різко зросла кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації

За вчорашню добу госпіталізували 120 хворих. Минулого тижня цифра коливалася від 70 до 100 інфікованих у день.

Про це стало відомо на брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в області, передає "Еспресо.Захід".

"Днями бачимо прояви негативної динаміки щодо викликів швидкої допомоги, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис. – Більша кількість хворих потребує госпіталізації. За вчорашню добу на лікарняні ліжка потрапило 120 пацієнтів. До прикладу, минулого тижня цифра коливалася від 70 до 100 людей у день. Переважно інфіковані звертаються до лікарень із пневмоніями середньої важкості та важкі, всі потребують кисневої підтримки".

Директор департаменту наголошує на важливості дотримуватися карантину, оскільки йдуть похолодання, тож будуть загострюватися сезонні захворювання.

"На сьогодні ситуація з коронавірусом є досить хиткою і залежатиме від того, наскільки активно поширюватиметься інфекція", – додав Орест Чемерис.

За інформацією пресслужби ЛОДА, протягом попередньої доби на Львівщині госпіталізовано з підозрою на коронавірус 123 особи. На самоізоляцію скерували 900 осіб.

На ранок 18 вересня у стаціонарах області перебуває 1236 хворих. 100 людей – на лікуванні у відділеннях реанімації, 33 – на ШВЛ.