У Міністерстві освіти і науки нагадали про заборону політичної агітації в школах

У Законі України "Про освіту" зазначено, що політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

Про це йдеться у листі МОН до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, передає "Еспресо.Захід".

"Одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Прошу взяти до уваги інформацію щодо недопущення неправомірного використання приміщень закладів освіти для ведення політичної агітації", – йдеться в листі за підписом т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Так, відповідно до статті 31 Закону України "Про освіту" політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

Зокрема, в закладах освіти заборонено зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об’єктів (крім підручників), які містять:

Заборона не поширюється на офіційне листування, реалізацію освітньої програми закладу освіти й у випадках, передбачених виборчим законодавством.