Рада дозволила електронну торгівлю ліками

Водночас забороняють оптову дистанційну торгівлю лікарськими засобами.

Прийняття закону підтримали 258 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №3615-1 "Про внесення змін до статті 19 закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами"

Згідно з текстом проєкту закону, він встановлює вимоги до суб'єктів дистанційної роздрібної торгівлі ліками. 

Так, суб'єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю ліками, може здійснювати й електронну роздрібну торгівлю, а також доставляти їх безпосередньо споживачу. 

При цьому такий суб'єкт господарювання повинен мати власну кур'єрську службу, а також обладнання, яке забезпечує дотримання умов зберігання ліків під час транспортування. Також дозволяється залучення кур'єрських служб, які мають відповідне обладнання.

Водночас закон забороняє оптову дистанційну торгівлю лікарськими засобами. 

Законом також заборонений роздрібний продаж рецептурних лікарських засобів через інтернет. Також забороняється дистанційний продаж лікарських засобів, обіг яких можливий за наявності ліцензії на дозвіл з торгівлі наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами. Крім того, забороняється продаж сильнодіючих, отруйних, радіоактивних та імунобіологічних лікарських засобів.