Прикарпатець змушував 22-річного хлопця з інвалідністю жебракувати

30-річний мешканець Тлумацького району експлуатував 22-річного калушанина: контролював процес та забирав гроші.

Як з’ясували правоохоронці, прикарпатець у себе вдома незаконно утримував хлопця з інвалідністю та систематично примушував його жебракувати в обласному центрі, а сам контролював процес і забирав гроші. Поліцейські затримали зловмисника "на гарячому", передає "Еспресо.Захід".            

Поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Івано-Франківщини, встановили, що прикарпатець експлуатував соціально незахищену особу задля власного збагачення. Так, 30-річний мешканець Тлумацького району експлуатував 22-річного калушанина з інваліднісю (ІІ група). "Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілого і тривалий час примушував його жебракувати в людних місцях Івано-Франківська. При цьому за процесом спостерігав неподалік, опісля забирав кошти і відвозив потерпілого до власної домівки. Такі незаконні дії зафіксовані правоохоронцями, в тому числі камерами відеоспостереження", – кажуть у поліції.

Зловмисника затримали 16 вересня, коли він забирав кошти у "підопічного". Поліція вилучила гроші, мобільний телефон і документи. Потерпілого калушанина передали представникам громадської організації.

"Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зловмиснику та оголошення підозри за вчинення кримінального правопорушення, яке пов'язане з торгівлею людьми. За такі незаконні дії мешканцю Тлумаччини загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Прикарпатець раніше до кримінальної відповідальності не притягався", – додали у поліції.